Evin, den tilltänkte fadern

Evin, som är den hanne vi planerat för Goas valpkull,har varit duktig på jaktprov i elitklass i Hjo den 10 september. Där fick han en efterlängtad 1:a för sin prestation. Grattis säger vi.

sorgoldensbanner.jpg (20855 bytes)

Många skogspromenader

Ja det har det blivit denna vecka. Vi har varit flera mattar och hundar ute tillsammans, jättekul. Massor av kantareller att rensa och frysa in. Idag var vi ute drygt två timmar och Goa roade sig med vännerna Stella och Jesper. Här sitter Goa och Jesper på en sten och känner sig lite förmer.

Nyskjutna Änder

För ca en vecka sedan köpte jag nyskjutna änder för att ha i frysen. Jag passade på att träna Goa innan det var dags för frysen. Hon tyckte det var toppen och apporterade för full hals. Kul.


Goa full fart

Enkelt att hitta även om de sjunker ner lite på en mosse. Kul tycker Goa och har full fart till mig.

Goa vill apportera

Snälla matte, jag väntar här. Bara en liten dummy!

Blöt promenad

Vi skulle utforska gamla jaktmarker (kantareller) idag och det blev en äventyrlig utflykt. Två kompisar och deras hundar Stella och Hulda var med. Nu var allt skog avverkad där vi skulle gå, stigar försvunna, vattendrag tillkommit. Envist avancerade vi i terrängen. Hundarna var överlyckliga.

När vi skulle korsa den stora ån så gick vi ner oss alla tre mer eller mindre, ("någon" mer). Vi skrattade länge. Till sist vände vi när vi kommit fram till ett tjärn (där en annan kompis gick ner sig totalt en gång) och vi insåg att några kantareller blir det inte.
Hundarna hoppades på apportering.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilder från vattenträningen

Nu har jag fått lite bilder från träningen igår, Goa har hämtat (linjetag) på Ön, sedan på väg in till mig.

Vattenträning

Idag tränade vi apportering på vatten tillsammans med kompisar. Vi tränade markeringar och linjetag till en liten ö i en liten sjö. Kastaren stod tvärs över sjön. Sedan bytte vi ställe, för strax intill finns ett litet tjärn, även den med en liten ö, så där repeterade vi övningarna. Det blev riktigt lyckat.
Efter lite paus blev det ett väldigt svårt sök på en mosse med springvatten, där fick dom turas om att hämta. Goa var riktigt på hugget och tyckte det var jättekul. Vi avslutade med markeringar på samma mosse.
Det var ett fantastiskt väder och vi höll på flera timmar så både jag och Goa var trötta sedan kan jag säga. Säkert dom andra också.
Här en bild på Goa från en annan dag, hon älskar att hoppa upp på något högt och se stolt ut, det kan ju bli en belöning vem vet?

Skogsvråns kennel

Goa, en golden retriever från jaktlinjer

RSS 2.0