Ögonlysning

Förra veckan ögonlyste jag Goa. Allt var OK med ögonen och det känns bra. Nu kan jag gå vidare och fundera på vilken hane som kan vara aktuell. Det är gott om tid eftersom nästa löp blir i mars/april 2011.
Små jaktgoldenvalpar blir det först i maj/juni 2011.

Träning Öppenklasspår Viltspår

Goa fick känna på ett ökl-spår idag, lagt av ett proffs. Spåret var lagt ca 24 timmar tidigare. Det kändes toppen att se henne klara det galant. Belöningen var förstås en rådjursklöv i slutet.

Viltspår anlagsklass

I tisdags var vi hos viltspårdomare för att spåra. Först gick vi ett träningsspår och direkt efter det gick vi ett officiellt spår. Goa var duktig och klarade det galant, hon hade lite bråttom men det gick fint ändå. Vi fick 40 av 42 poäng och är uppflyttade till öppenklass-spår.

Skog och Dummy

Det blev en avspänd skogspromenad idag. Goas kompis Stella var med så det blev mycket lek för Goa. I slutet av promenaden fick Goa träna sök med dummies på en mosse, väldigt svår terräng. Goa tyckte det var toppenkul och somnade nöjd när vi kom hem.

Uppflyttade till Högre Klass Spår

Det var verkligen en utmaning i spåret på Lägre klass-tävlingen idag. Två älgar konkurrerade med oss där. Goa kom av sig och det kändes som om vi snurrade runt på måfå efter det. Men efter en stund såg jag att Goa kom på spåret igen och det enda vi missade var två pinnar.
..
Jag är jättenöjd med dagens insats och det känns som om jag alltid kan lita på att Goa gör sitt bästa när det gäller.

Uppletande

På hemväg från skogen idag kommer Goa plötsligt ut ur ett buskage med något i munnen och ser väldigt nöjd ut. Det var Birgittas lilla portmonä med kort och pengar i som hon tappat utan att märka det. Birgitta blev väldigt tacksam. Bra med en duktig uppletandehund.

Skogsvråns kennel

Goa, en golden retriever från jaktlinjer

RSS 2.0