Kennelnamnet klart

Nu är det helt klart med överklagningstider etc vad gäller mitt kennelnamn. Så nu är Skogsvråns kennel mitt. Då väntar vi bara på att Goa skall löpa också så vi får möjlighet att se lite goldenvalpar här i sommar.

Uppfödarutbildningen

Senaste tillfället var verkligen jätteintressant och vi hade en mycket duktig föreläsare. Det handlade om beteende. Härligt när en föreläsare kan fånga ens intresse så man bara vill höra mer.

Goa hos sjukgymnasten

Igår var vi på återbesök hos sjukgymnasten. Hon var väldigt nöjd med Goa. Goa fick bl.a gå i vatten och det var intressant att se vilka fina kliv det blir. Vi fortsätter med koppel, men promenaderna kan utökas till ca 30 minuter per gång. Det märks absolut inget på Goa längre men vi tar det lugnt för säkerhets skull.

Hemma igen

Jag har varit bortrest några dagar och Goa har fått klara sig med husse och att kompisen Birgitta har varit dagmatte. Birgittas labrador beundrar Goa väldigt mycket, men dom fick behärska sig från att leka. Enligt rapporter gick det bra. Så här fint kunde dom ligga tillsammans.
.

Goa hos sjukgymnasten

Idag fick Goa ytterligare en behandling och en rejäl genomgång. Dom var så nöjda med Goas tillfrisknande. Hon skall förstås fortfarande gå i koppel men vi får utöka promenadtiden. Såvitt vi märker har Goa inte ont längre.  Fortsättningsvis skall det bli simträning några gånger. Det känns så härligt att det går så bra med läkningen.
Så här såg Goa ut idag hos sjukgymnasten:

Uppfödarutbildning

Nu är jag mitt upp i uppfödarutbildningen som Kennelklubben anordnar, den är väldigt intressant.

Valpköparbesök

Igår, efter att vi varit hos sjukgymnasten, hade vi besök av en valpspekulant och hennes väninna. Det var ett trevligt besök och Goa uppskattade förstås att ha gäster som intresserade sig för henne. Det känns bra att träffa valpköparna redan nu och för dom som skall köpa måste det vara värdefullt att träffa Goa.
.
En riktig heldag igår alltså för Goa.

Nu vilar vi ett tag

I förra veckan sträckte Goa en muskel i ryggen. Hon blev genomgången ordentligt på djursjukhuset och man röntgade henne också för att vara säkra på att det bara är en mjukdelsskada. Nu vilar jag henne ett tag och hon fick en behandling igår av sjukgymnasten.
.
Redan nu tyckte de att hon blivit så mycket bättre och det känns jätteskönt. Goa är lika glad som vanligt och uppskattade att bli pysslad med hos sjukgymnasten. Så nu ligger träningen nere ett tag, allt för att hon skall må bra när det blir dags för parning.

Väntar

Vi tar det lite lugnt här med skogspromenader och lite träning emellanåt.
Mest av allt så: Väntar vi på vår och vi väntar på löp. När våren kommer verkar väldigt oklart. Löpet kan komma när som helst från nu till april. Även det lite oklart alltså.

Skogspromenad

Idag blev det bara en avkopplande promenad i skogen med kompisen Stella. Som vanligt jagade dom varandra för fullt och bytet är oftast en pinne. Än så länge visar Stella respekt för Goa.

 

Framåtsändandet mm

Nu har Goa verkligen förstått hur det skall gå till och det känns bra, vi har ju inte tränat det så många gånger. Hon är så på hugget i all träning. Det blir gott med lite vår så vi kan träna lite mer.

Spårupptag

Goa är fantastiskt på att spåra. MEN nu måste hon kunna ta spåret själv och det går inte alls lika bra. Jag försöker träna det på lite olika sätt men det märks att hon är osäker på spårupptaget, hon kan lika gärna bakspåra.
.
Nu får jag göra den träningen ännu enklare så att hon bara kan lyckas och sedan succesivt försvåra det.

Skogsvråns kennel

Goa, en golden retriever från jaktlinjer

RSS 2.0