Skogspromenad

Idag blev det en skogspromenad trots kylan. Men vi höll oss varma och det gjorde hundarna också. Vi hade sällskap av Ingegärd med Molly. Goa och Molly trivdes verkligen med att få springa ihop.
Så här ser Ingegärd och Molly ut. Obs fotot togs inte idag!

Träning igår

Igår tränade jag Goa en stund på brukshundklubben. Innan jag släppte ut henne ur bilen satte jag ut rutan. Sedan gick vi en rejäl sväng så att vi fick upp värmen. När vi närmade oss planerna så rusade Goa iväg och letade upp rutan, ställde sig stolt mitt i och tittade på mig. Ja rutan älskar hon verkligen.
.
Jag trampade upp en gång i snön så vi kunde träna framåtsändandet också.

Slottskogen

Idag var vi med på Goldenklubbens adventspromenad i Slottskogen. Glögg, pepparkakor och många goldenhundar i olika nyanser. Dessutom en poängpromenad med några lätta frågor men också några kluriga. Vi vann inte.

 

Lugnt

Ibland måste man bara ta det lugnt.
.

Lite träning

Det blev lite träning i kylan i eftermiddag. Goa var som vanligt nöjd med det. När jag går en runda för att rasta henne före träningen så har hon alltid väldigt bråttom tillbaka till planen där jag lagt träningsväskan.
.
Tungapporten håller hon ofta snett i munnen.

 

.

Men det är inget fel på intresset

Viltspårchampion

Yippie!!! Idag gick Goa sitt 3:e ökl-spår och fick ett 1:a pris igen. Härligt.
.
www.birgittas.se/GoaMeriter.htm
.
.

Gårdagens träning

Igår satsade jag på att lära Goa gå rakt ut på djupet i uppletanderutan. Hittills har hon fått söka fritt och det har gått bra. Men nu vill jag styra henne, så vi inte missar något i ytterkanter. Dom första fyra skicken gick suveränt bra, rakt och långt ut. Det sista skicket blev svårt, men jag envisades med att göra om hela tiden. Goa har stort tålamod och satsade på att förstå och till sist lyckades vi. Självklart jobbade jag med en massa positiv energi varje gång jag kallat tillbaka henne.
.
Jag försöker få henne att tycka att tungapporten är rolig, vilket inte är det lättaste. Men hon fick variera vilken apport som skulle hämtas, så träningen blev ganska lyckad.
.
Så var det framåtsändandet som är ett svårt moment. Glädjande i den inlärningen är att hon förstått att hon skall sakta farten nu. Men det är långt kvar till färdigt moment utan hjälper. Men vi är en bit på väg.

Träning idag

Idag var vi på brukshundklubben. Jag har påbörjat inlärningen på framåtsändandet och på tungapporten. Jag har köpt en ställbar tungapport så vi tar det lite försiktigt i början med 1 kg. Lite träning med rutan blev det också.
.

Promenad med mycket lek

Igår blev det långpromenad med en kompis. Goa och kompisen Elsa (också en golden) hade såå roligt hela tiden. Skönt för hundarna att få busa runt ibland och bara roa sig.

ÖKL Viltspår, 1:a pris

Goa har gått viltspår för domare både i går och idag. Det blev 1:a pris på bägge. Hon är en spårsäker dam, min Goa. Nu behöver vi ett 1:a pris till så att hon kan få tituleras SE VCH också. Jag har uppdaterat hennes meriter på hemsidan.
.
Här ett foto efter spåret idag, hon ser lite stolt ut.
.

Hemsida

Nu finns Goa på en hemsida tillsammans med labradorkompisen Stella. Där finns mycket information om Goa, hennes meriter, bilder mm. Ta en titt på www.birgittas.se
.
.

Skogsvråns kennel

Goa, en golden retriever från jaktlinjer

RSS 2.0